+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Over ons

Femtoseconde lasers van Light Conversion

Ultrasnelle femtoseconde lasers

Sinds de oprichting in 1994 heeft Light Conversion uit Vilnius, Litouwen een ijzersterke reputatie verworven als het aankomt op het bouwen van ultrasnelle femtoseconde laserbronnen, amplifiers en OPA’s. Die reputatie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht gevallen. Ondertussen zijn meer dan 3000 systemen geïnstalleerd bij tevreden klanten uit zeer uiteenlopende markten.

Wetenschappers appreciëren de veelzijdigheid van de Light Conversion systemen, terwijl industriële klanten de Light Conversion systemen vaak 24/7 in productie-omgevingen hebben staan.

Om aan de meest veeleisende toepassingen te kunnen voldoen, staat Light Conversion erop om de R&D, het ontwerp en de productie van hun systemen allemaal in eigen huis te behouden.

Welke amplifier is geschikt voor u?

De PharosTM is Lightconversions meest veelzijdige femtoseconde amplifier, terwijl de Carbide ultracompact en kostenefficiënt is. Beide amplifiers hebben echter een robuust ontwerp dat geschikt is voor zowel industriële als wetenschappelijke klanten.

Hieronder worden enkele relevante parameters van beide systemen weergegeven:

  PHAROS CARBIDE

Wavelength
Pulse duration
Pulse energy
Average power
Repetition rate
Single shot
Any base repetition rate division

1028 nm
190 fs - 10 ps
200 to 2000 μJ
6 to > 20 W
1 kHz - 1 MHz

1028 nm
290 fs - 10 ps
100 to > 800 μJ
5 to > 80 W
50 kHz - 2 MHz

Golflengtebereik uitbreiden of een totaaloplossing?

De PharosTM en CarbideTM amplifiers kunnen verder uitgerust worden met harmonische modules (515, 343, 257 en 206 nm) of Orpheus OPA’s die kunnen geconfigureerd worden naar behoefte (mogelijke output 190 nm – 20 μm).

Gebruikt u transient absorption spectroscopy, fluorescence upconversion, time-correlated single photon counting (TC-SPC) of Stimulated Raman Scattering in uw onderzoek? In dat geval bent u misschien geïnteresseerd naar de ultrasnelle spectrometers en diagnostische apparatuur (HARPIATM, GECOTM, TIPATM) die Lightconversion kan aanbieden.

Wij geven graag een passend advies over het product dat voor uw toepassing het beste is. Wanneer u al exact weet wat u zoekt, dan maken we uiteraard meteen een prijsopgave op maat.

Stel uw vraag aan Davey Ontvang een prijsopgave

Kennispartner en leverancier van elk type laser

Met jarenlange ervaring in fotonica komt onze diepgaande technische kennis altijd van pas. Zo weten wij voor elke toepassing, in elke markt, de beste femtoseconde laser te selecteren, zoals voor:         

 • Femtochemistry
 • Spectroscopy
 • Micromachining
 • Material research
 • Automotive
 • LED
 • Medical devices
 • Transient absorption measurements
 • Fluorescence upconversion
 • Time-correlated single photon counting
 • Stimulated Raman Scattering
 • Multiphoton microscopy

Maak kennis met ons team

Stel uw vraag aan Laser2000

Aanhef *

Direct contact

Laser2000 is high-tech distributeur en kennispartner in fotonica / opto-elektronica. Vertrouw op onze jarenlange ervaring. Waar kunnen wij u mee helpen?

+31(0)297 - 26 61 91 Applicatie-advies

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact