+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Over ons

Photon Engineering optomechanics

Opto-mechanisch ontwerppakket FRED

FRED is een belangrijk opto-mechanisch ontwerppakket voor complete analyse van optomechanische samenstellingen op LED-, licht-, verlichting-, imaging- en lasergebied.

Met FRED Optical Engineering software kunt u de lichtweg door ieder optomechanisch systeem simuleren op basis van raytracing. Of uw ontwerp is geïmporteerd vanuit CAD of een lens ontwerpprogramma, of is geconstrueerd van binnen het pakket zelf; FRED geeft engineers een fundamenteel instrument voor het maken van een virtueel prototype van optische systemen.

Binnen FRED kunnen op uitgebreide schaal optische eigenschappen aan de objecten en oppervlakken gegeven worden. Hierdoor kan FRED in heel veel verschillende vakgebieden ingezet worden. Het vermogen om zowel coherent als incoherent licht door te rekenen, betekent dat FRED inzetbaar is bij het simuleren van strooilicht, lasertoepassingen, verlichting, non-imaging optics, imaging systems, thermal imaging en veel, veel meer!

Photon Engineering blinkt uit in de voortdurende uitbreiding en verdieping van FRED en zeker ook in de klantondersteuning door een deskundig team van verkopers en software-technici. Trainingen worden georganiseerd in de VS en in Europa.

Werken met FRED Bekijk onze seminars

FRED software is leverbaar in 3 versies:

 • FRED Standard
  Basis versie van FRED. Volledige raytracing, maar zonder optimalisatie routines.

 • FRED Optimum
  De tot nu toe meest gebruikte versie van FRED in licht en ruimtevaart toepassingen. Bevat optimalisatie routines.

 • FRED-MPC
  De nieuwste versie van FRED. Op basis van videoprocessor kaarten voor 100x zo snelle raytracing en het verwerken van grote jobs.

Wij geven graag een passend advies over het product dat voor uw toepassing het beste is. Wanneer u al exact weet wat u zoekt, dan maken we uiteraard meteen een prijsopgave op maat.

Stel uw vraag aan Pieter Ontvang een prijsopgave

Kennispartner én leverancier in opto-mechanica

Met jarenlange ervaring in fotonica komt onze diepgaande technische kennis altijd van pas. Het is dan ook niet voor niets dat we nagenoeg voor elke toepassing, in elke markt, de beste opto-mechanica weten te leveren:

 • Lichtpijpen
 • Luminaires
 • Biomedische systemen
 • LED-systemen
 • Telescopen
 • Backlights
 • Lasersystemen

Maak kennis met ons team

Stel uw vraag aan Laser2000

Aanhef *

Direct contact

Laser2000 is high-tech distributeur en kennispartner in fotonica / opto-elektronica. Vertrouw op onze jarenlange ervaring. Waar kunnen wij u mee helpen?

+31(0)297 - 26 61 91 Applicatie-advies

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact