+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Over ons

Lumencor lichtbronnen voor bioanalyse en microscopie

“SPECTRAL, SPATIAL, TEMPORAL CONTROL OF TECHNICAL LIGHTING”

Lumencor ontwerpt en fabriceert lichtbronnen, gebaseerd op een combinatie van LED en solid-state techniek. Ze zijn bedoeld om conventionele lampbronnen te vervangen, zoals die onder andere gebruikt worden in life-science microscopie en bioanalyse.

Lumencor heeft zich tot doel gesteld om innovatieve lichtbronnen te ontwikkelen voor snelle, gevoelige en nauwkeurige meetapparatuur. Lumencor's expertise ligt in de analytische chemie, materiaalwetenschap, solid-state fysica en optica. Met die expertise maken zij lichtbronnen voor researchers en producenten om innovatieve ontwikkeling bij analytische en diagnostische instrumenten te stimuleren.

De lichtbrontechnologie van Lumencor is een doorbraak in de ontwikkeling van dergelijke systemen. Het maakt het mogelijk om meerdere lichtbronnen onafhankelijk van elkaar, in een unieke optische configuratie, te bedienen. Een flink aantal discrete spectrale banden binnen het UV-VIS-NIR spectrum zijn onafhankelijk van elkaar te selecteren. Dit alles verpakt in een compacte en eenvoudig te bedienen behuizing.

Lumencor's lichtbronnen hebben een hoge lichtintensiteit en tegelijkertijd de duurzaamheid, stabiliteit, schakelsnelheid en flexibiliteit van een solid-state verlichting.

Producten van Lumencor

SOLA wit-lichtbron; een volwassen solid-state vervanger voor gasontladingslampen. De SOLA geeft continu wit licht van 380nm tot 680nm. Software aansturing kan vanuit elk groot microscoopmerk; voor de compatibiliteit is gezorgd.

Ten opzichte van conventionele metaal-halide lampen biedt deze lichtbron koel licht; stabiel, robuust en UV-/IR-vrij. Uitlijnproblemen van conventionele lampjes kunnen niet meer optreden; de solid-state SOLA heeft een verwachte levensduur van meer dan 15.000 uur en 3 jaar garantie. Bovendien heeft de SOLA een light-blanking funktie voor integratie met high-end camera's.

SPECTRA-III; een krachtige, heldere, stabiele, duurzame en schakelbare lichtbron. Het lichtspectrum is geoptimaliseerd voor de meest gebruikte fluoroforen. 7 onafhankelijke outputs beslaan het hele zichtbare spectrum, zodat u de output perfect kunt aanpassen aan uw specifieke experiment.

SPECTRA-X; een krachtige, heldere, stabiele, duurzame en schakelbare lichtbron, in een uitvoering met 6 onafhankelijke inwendige bronnen. De SPECTRA-X biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf bandpass-filters te wisselen. Lumencor kan tot wel 21 verschillende filters in het VIS spectrum leveren. Hierdoor kunt u het spectrum perfect aanpassen aan uw toepassing. De unit maakt GEEN gebruik van filterwielen; er zijn geen bewegende delen.

Toepassingen van Lumencor

  • Klinische chemie en immunologische analyse
  • Flow cytometrie en concentratiemetingen
  • Fluorescentie microscopie
  • micro-array metingen
  • Micro-fluid analyse
  • DNA-analyse

Lumencor demonstratie video's

Wij geven graag een passend advies over het product dat voor uw toepassing het beste is. Wanneer u al exact weet wat u zoekt, dan maken we uiteraard meteen een prijsopgave op maat.

Stel uw vraag aan Bart Ontvang een prijsopgave

Kennispartner én leverancier in lichtbronnen

Met jarenlange ervaring in fotonica komt onze diepgaande technische kennis altijd van pas. Het is dan ook niet voor niets dat we nagenoeg voor elke toepassing, in elke markt, de beste lichtbron weten te leveren.

Maak kennis met ons team

Stel uw vraag aan Laser2000

Aanhef *

Direct contact

Laser2000 is high-tech distributeur en kennispartner in fotonica / opto-elektronica. Vertrouw op onze jarenlange ervaring. Waar kunnen wij u mee helpen?

+31(0)297 - 26 61 91 Applicatie-advies

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact