+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Over ons

BOFA International rookgas filter systemen

Bescherming van milieu, gezondheid en lasermachines

Bij het laser bewerken van bijvoorbeeld kunststof, papier en hout komt er een schadelijk mengsel van stof en organische koolwaterstoffen vrij. Veel VOC's en fijnstof hebben een negatieve invloed op het milieu en de menselijke gezondheid. Ook kunnen deze stoffen de goede werking van uw lasermachine nadelig beïnvloeden. Voldoende reden dus om te kiezen voor een BOFA afzuigsysteem.

Laser2000 heeft een ruime voorraad filters, zodat u per e-mail, telefoon of via de webshop snel BOFA filter elementen in huis heeft.

Bezoek onze webshop    Kies de juiste rookafzuiging

 

Filters

De afzuigsystemen worden uitgevoerd met verschillende type filters. De filters zullen de verschillende stofdeeltjes, lijmstoffen en gassen uit de afgezogen lucht verwijderen.

Pre-filter/bag filter

Het pre-filter haalt de wat grotere deeltjes uit de lucht en is met name bedoeld om het wat duurdere HEPA-filter te ontlasten.

DeepPleat DUO pre-filter

Het BOFA DeepPleat DUO-concept met Reverse Flow technologie is ontworpen voor luchtstroom van beneden naar boven door het filterelement. Naarmate de verontreinigde lucht het filterelement binnentreedt, wordt de snelheid aanzienlijk verminderd, waardoor de grotere deeltjes naar de bodem kunnen vallen en dus vrij van de filtermedia blijven.

De kleinere, lichtere deeltjes worden dan vastgehouden binnen de filterplooien. Wanneer de meerderheid van de grotere deeltjes weg blijft van het filtermedia en in de uitvalkamer binnen de filterbehuizing neerslaat, zorgt dat voor een veel langere levensduur van het element.

Combined HEPA/Gas filter

Het BOFA Combined filter is een combinatie van twee filtertechnieken. Het HEPA-fijnstoffilter is bedoeld om 99.997% van de deeltjes met een afmeting van 0.3 micron en 95% met de afmeting van 0.1 micron tegen te houden. Het chemische filter is vervaardigd uit actief koolstof dat is gemodificeerd met aluminiumkaliumsulfaat dit naturaliseert een brede range van chemicaliën en VOC's. 

Wij geven graag een passend advies over het product dat voor uw toepassing het beste is. Wanneer u al exact weet wat u zoekt, dan maken we uiteraard meteen een prijsopgave op maat.

Stel uw vraag aan Ruben Ontvang een prijsopgave

Aanvullende informatie

Kennispartner én leverancier in lasersystemen

Met jarenlange ervaring in fotonica komt onze diepgaande technische kennis altijd van pas. Het is dan ook niet voor niets dat we nagenoeg voor elke toepassing, in elke markt, de beste laser afzuigsysteem weten te leveren.

Maak kennis met ons team

Stel uw vraag aan Laser2000

Aanhef *

Direct contact

Laser2000 is high-tech distributeur en kennispartner in fotonica / opto-elektronica. Vertrouw op onze jarenlange ervaring. Waar kunnen wij u mee helpen?

+31(0)297 - 26 61 91 Applicatie-advies

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact