+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Over ons

Technobis FBG sensor interrogators

Superieure Photonics Integrated Circuits

Technobis is een toonaangevende leverancier van op ASPIC (Application Specific Photonic Integrated Circuit) gebaseerde FBG fiber sensor systemen. Deze zijn onmisbaar in veeleisende markten zoals hightech, luchtvaart, ruimtevaart, medische en automotive-testindustrieën. Alle systemen worden door Technobis ontwikkeld en geproduceerd volgens hoge specificaties.

Wereldrecords in extreme meettoepassingen

De toepassing van deze superieure geïntegreerde fotonica-technologie ondersteunt zowel nieuwe als bestaande meetoplossingen in uitdagende situaties. Technobis loopt voorop met de ontwikkeling op het gebied van extreme glasvezel meettoepassingen, wat al een aantal wereldrecords opleverde.

Onze modellen Gator FBG interrogators:

Gator - State-of-the-art basis FBG interrogator voor strain sensing

De eenkanaals Gator heeft een specifiek ontworpen geïntegreerde fotonica-functionaliteit (gepatenteerde technologie) die de basis vormt voor alle Gator-series met de standaardspecificaties met max 8 sensoren die uitgelezen worden op 19 kHz.

SwitchedGator - Channel Multiplexed Strain Sensing

Desktop multiplexed FBG interrogator voor temperatuur, rek sensing.

SwitchedRefGator - Channel Multiplexed Strain Sensing with internal reference

7 kanaals (56 sensoren). Net zoals de SwitchedGator, maar met een interne referentie voor drift compensatie.

AeroGator - Miniature Multiplexed Strain and Temperature Sensing

Fiber-sensing in de luchtvaart wordt realiteit dankzij Integrated Photonics. De AeroGator demonstreert grote veelzijdigheid, biedt kanaalmultiplexing met 8 sensoren per vezel, hoge resolutie detectie, hoge bemonsteringssnelheden per kanaal en programmeerbare multiplexprofielen. De lichtgewicht en kleine form factor maakt het systeem uniek.

Wij geven u graag een passend advies over het product dat voor uw toepassing het beste is. Wanneer u al exact weet wat u zoekt, dan maken we uiteraard meteen een prijsopgave op maat.

Stel uw vraag aan Pieter Ontvang een prijsopgave

Typische toepassingen voor FBG – Interrogators:

Eigenlijk alle toepassingen waarin rek, temperatuurschommeling, buiging en vibratie moet worden gemeten, waaronder 3D-vormveranderingen. Een paar specifieke voorbeelden:

Lucht- en ruimtevaart (off the shelf)

Met de introductie van nieuwe lichtgewicht composietmaterialen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, wordt de noodzaak om romp, vleugel en roterende vliegtuigonderdelen met een 'zenuwstelsel' te monitoren belangrijker dan ooit. Het inzicht in gebruik en belasting kan worden gebuikt in voor structural health monitoring SHM.

Mobiliteit (Automotive, scheepvaart)

De vraag naar meer data in testing en gebruik neemt hand over hand toe. Glasvezel meetsystemen bieden een unieke multiparameter aanpak (temperatuur, rek, vorm, enz). Met een glasvezel zo dun als een haar kunnen ze in bijna alle omstandigheden worden gebuikt (hoge temperatuur, vibraties zowel in een labomgeving en ook tijdens gebruik. Technobis levert deze oplossing, met kleine lichtgewicht glasvezelsensoren in combinatie met een compact robuust data-acquisitiesysteem.

Medisch

De belangrijkste redenen om Fiber Bragg Grating-technologie toe te passen in medische toepassingen in plaats van conventionele methoden, zijn dat FBG's en vezels zeer klein robuust, gemakkelijk te reinigen en flexibel zijn. De vezels zijn geschikt voor veeleisende omgevingen zoals in het lichaam, aangezien ze intrinsiek veilig zijn. Deze sensoren en systemen zijn ideaal voor nauwkeurige metingen van kracht, temperatuur, druk en vorm voor bijvoorbeeld minimale invasieve chirurgie.

Civiel (bruggen, windmolen, olie en gas)

Ook hier kunt u zich voorstellen dat rek, trilling en 3D vormveranderingen gemeten moeten worden. Een fiberoptisch systeem dat lange afstanden kan overbruggen en toch nauwkeurig kan meten, dat bovendien ingebouwd kan worden in kabelgoten of in het materiaal zelf, zal hier uitstekend werken.

Lifesciences

Technobis heeft op het gebied van life sciences voor klanten verschillende ontwikkeltrajecten uitgevoerd. Deze hebben geresulteerd in de levering van een kant-en-klaar prototype of producten die in serie bij Technobis zijn geassembleerd.

Laser2000, uw distributeur en kennispartner in fotonica

Wij zijn een high-tech distributeur van fotonica producten en OEM design-ins. Voor elke toepassing weten wij een innovatieve oplossing met geavanceerde producten te bieden:

  • Direct advies van technisch specialisten
  • Toegang tot een wereldwijde kennisbank
  • Voor elke toepassing het juiste product
  • Support bij installatie en producttraining
  • Snelle responsetijden en scherpe prijzen

Maak kennis met ons team

Stel uw vraag aan Laser2000

Aanhef *

Direct contact

Laser2000 is high-tech distributeur en kennispartner in fotonica / opto-elektronica. Vertrouw op onze jarenlange ervaring. Waar kunnen wij u mee helpen?

+31(0)297 - 26 61 91 Applicatie-advies

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact