+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Over ons

laser veelgestelde vragen

Mensen die met een CO2 lasercutter willen beginnen hebben veel vragen. Bijvoorbeeld over hoeveel laservermogen je nodig hebt. Of hoe gevaarlijk het is om met een laser te werken en hoeveel onderhoud een laser nodig heeft.
We gaan hieronder in op een paar veelvoorkomende vragen (FAQs). Mocht uw vraag er niet bij zitten, bel ons gerust of mail uw vraag.

SERVICE EN SUPPORT.

Welke service en support kan ik verwachten na het kopen van een machine?

U kunt een levenslange gratis support verwachten van zowel de distributeur als de fabrikant per telefoon en e-mail. Buiten de garantie verlenen wij service zowel op lokatie als in Vinkeveen tegen een zeer gunstig tarief. Vraag naar de voorwaarden.

ULS laser cartridges

Waarom zijn de laser cartridges geproduceerd door ULS beter geschikt voor graveer- en snij-applicaties?

ULS is de enige fabrikant in de wereld die zowel de CO2 laserbron (laser cartridges) als het lasersysteem bouwt. Daarmee kunnen ze als geen ander het samenspel van de laser met de lasercutter controleren.

Levensduur laser

Wat is de levensduur van een laser cartridge?

Elke laserbron heeft een beperkte houdbaarheid. Het lasergas zal na verloop van de tijd verbruikt worden. Dit merk je doordat het laservermogen af zal nemen. Dit kan bij een metalen tube enkele jaren duren. De wat goedkopere Chinese lasers zijn uitgevoerd met een glazen buis. De verwachte levensduur van deze laser is tussen de 800-1200 uur.

Laser exchange program: Wat gebeurt er als mijn laser “op” is?

Universal Laser Systems heeft een uniek laser omruil systeem. Na enkele jaren is het lasergas in een CO2 laser uitgewerkt. Voor minimale kosten kan deze laser worden omgeruild voor een laser met een nieuwe gasvulling.

MACHINE HARDWARE

Optieken

Waarom schermt ULS zijn optieken af?

Door de lenzen en spiegels af te schermen voorkom je vervuiling. Vervuiling kan neerslaan op deze optieken en kunnen het laservermogen sterk beïnvloeden. In het slechtste geval kan de vervuiling inbranden en moeten de optieken worden vervangen. Door de optieken te beschermen en eventueel te spoelen met lucht gaan ze langer mee en blijven de operationele kosten laag.

Hoeveel laser vermogen heb ik nodig?

10 Watt CO2 laservermogen

Geschikt voor licht- en lagere snelheid markering op zachte materialen. Dit vermogen is niet ideaal voor het snijden van materialen anders dan papier of stoffen. Niet geschikt voor het diep markeren of het markeren van metalen.

25-35 Watt CO2 laservermogen

Instapvermogen voor standaard gravering of snij toepassingen. De snijsnelheid zal echter laag liggen en is niet geschikt voor dikke materialen. Niet aanbevolen voor dik snijwerk of dual-head toepassingen.

40-60 Watt CO2 laservermogen

Medium productie vermogen voor dieper en met hoge snelheid graveren en snijden van dikke materialen met een redelijke snelheid.

65-80 Watt CO2 laservermogen

Een hoog vermogen bied voordelen bij het snijden van dikke materialen, diep graveren en dual-head en superspeed toepassingen. Minder geschikt voor het fijn graveren.

100-150 Watt CO2 laservermogen

Ideaal voor een hoge productie snelheid bij zwaar en diep snijwerk. Ideaal voor gebruik met een dual- en superspeed head. Minder geschikt voor het fijn graveren en snijden.

Heb ik een afzuiging nodig?

Ja, elke laser heeft een afzuiging nodig om rook en stofdeeltjes af te voeren. Het houd de machine schoon en kwalijke luchtjes buiten de werkplaats. Verbrandingsgassen kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Voer de gassen dan ook af naar buiten of gebruik de daarvoor bestemde filters. Meer..

VEILIGHEID

Is het gevaarlijk om met een laser te werken?

Nee! De meeste laserplottertafels voldoen aan de laserveiligheidsklasse 1. Dit betekent dat dit oogveilige systemen zijn. Pas als de deur dicht is, kan de laser werken. Bij de laserveiligheidsklasse 4 systemen leveren wij oogveilige laserveiligheidsmiddelen.

MACHINE SOFTWARE

Coreldraw

Moet ik Coreldraw gebruiken?

Nee, de meegeleverde Laser interface + software is een printerdriver werkend onder Windows. In feite kan uit elk gewenst Windows pakket worden geprint. Echter als gebruik wordt gemaakt van Microsoft Word, Adobe Photoshop of een ander vergelijkbaar grafische programma, kunnen geen vectoren worden aangemaakt waardoor vectorsnijden en/of vectormarkeren niet mogelijk is. CorelDraw, AutoCAD en Adobe Ilustrator hebben deze mogelijkheid wel en zijn dan ook de meest populaire programma's.

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact