+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Shop Over ons

Mind the Brain Symposium

28 en 29 mei 2020-UMC Utrecht

Het Mind the Brain symposium is een tweedaags evenement georganiseerd door studenten van de masteropleiding Neuroscience and Cognition van de Universiteit Utrecht. Het bevat posters, presentaties door studenten en verschillende keynotes van internationaal bekende wetenschappers over interessante en hedendaagse onderwerpen.

Dit jaar zijn er ook workshops, pitches en diverse andere activiteiten. Dit symposium staat open voor iedereen die geïnteresseerd is in neurowetenschappen. Vorig jaar verwelkomde het symposium dagelijks zo'n 200 bezoekers.

Het thema van het symposium van dit jaar is ‘Eat Your Brain Out’. Toenemend bewijs geeft aan dat voedingsfactoren de neuronale functie beïnvloeden via het darmmicrobioom. Deze as tussen hersenen en darm microbiota wordt gezien als een potentieel doelwit voor het beïnvloeden van cognitieve processen en emoties, zoals angst en depressie.
In de nabijetoekomst kan voedsel een belangrijke rol spelen bij het voorkomen of behandelen van hersengerelateerde ziekten, waaronder de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer, schizofrenie en autisme.
Voor meer informatie en aanmelding: Mind the Brain

Dit Symposium wordt mede gesponsord door Laser 2000 Benelux C.V.

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact