+31(0)297 - 26 61 91 Offerte Shop Over ons

Laser 2000 presenteert topproducten op TechniShow

Laser 2000 Benelux is een hightechdistributeur van fotonicaproducten en OEM design-ins. Met een jarenlange ervaring in de fotonica beschikt het bedrijf over alle technische kennis van hun producten en toepassingen. Van 1 tot en met 4 september etaleert Laser 2000 Benelux haar kennis en producten op de TechniShow in de Jaarbeurs in Utrecht. Wie interesse heeft, kan hen bezoeken op stand E103 in hal 8.

Voorop blijven

Wij leveren zowel complete turn-keylasersystemen als OEM-laserkoppen.Wij vertegenwoordigen tevens maar liefst 8 toonaangevende merken in laserbronnen, lasermachines en materialen, waarvoor wij met trots de marketing, verkoop, installatie en service doen voor de gehele Benelux. Het is de missie van Laser 2000 om voorop te blijven lopen in de nieuwste technologieën.

Meer dan alleen leverancier

Laser 2000 levert niet enkel producten, maar is bovendien vooral ook kennispartner voor al haar klanten. Dankzij de jarenlange ervaring van hun technische specialisten kan de firma u uitstekend adviseren en denkt ze samen met u mee om de juiste machine bij de toepassing te selecteren. Laser 2000 is een bedrijf dat zich richt op een langetermijnrelatie met haar klanten, met haar leveranciers én met haar medewerkers. Laser 2000 bestaat uit een team van ervaren fotonica-specialisten. De expert in lasers duikt volledig in uw specifieke vraag en applicatie en probeert steeds de juiste oplossing voor u te vinden.

Uiteenlopende toepassingen

Laser 2000 levert haar lasermachines en systemen niet alleen voor de ‘normale’ industrie. Zij bewijzen zich ook in bijzondere toepassingen. “En dat zijn natuurlijk de krenten in de pap”, zegt Pieter Kramer, commercieel directeur van Laser 2000. “Meer dan 15 jaar geleden introduceerden wij in Nederland onze lasercuttersystemen in de architectenbranche. Zij sneden toen nog maquettes met de hand; met een figuurzaagje en hete draad. Dat was uitermate tijdrovend én arbeidsintensief. Met de introductie van de lasercutters werd één druk op de knop voldoende om al het snij- en graveerwerk te doen. De maquettes kregen de mooiste en fijnste structuren! Na een paar jaar hadden de beste architecten in de Benelux onze laserplatforms.”

Een bijzondere toepassing die Ruben van Rossum, de laserapplicatiespecialist van Laser 2000 bijbleef, is het leveren van een lasergraveerplatform voor het laseren van kunstgebitten met de naam van de eigenaar – voor in verzorgingstehuizen. Dat mocht natuurlijk geen vieze smaakjes en zeker geen giftige verbrandingen geven. “Heel apart om opeens een kunstgebit in je laserplatform te leggen en de juiste operating parameters te onderzoeken!”

De meest uiteenlopende toepassingen komen langs. Lezers herinneren zich wellicht nog de gravering van de merknaam MORA op diepvriesfrikandellen? Dat werd gedaan met lasers. De lasersystemen van Laser 2000 graveren inmiddels braille signborden, eieren, vliegtuigonderdelen, kazen, medische gereedschappen, kinderspeentjes, sieraden, contactlenzen … noem maar op. “De uitdaging voor ons is ligt in het feit dat elk van deze toepassingen gebeurt met een ander type lasersysteem, al dan niet speciaal ontworpen”, aldus Ruben van Rossum. “Het uitzoeken van de optimale laser en de operating parameters is soms een hele klus. Daar komt – naast een flinke dosis ervaring – het uitgebreide laserprogramma van Laser 2000 van pas: je weet op voorhand niet altijd welke laser het meest geschikt is voor het materiaal van de klant. Laser 2000 kan kiezen uit femtosecondelasers, diodelasers, QS-YAG-lasers, fiberlasers, keramische en glasbuis CO2-laserbronnen. Elk lasertype heeft haar eigen voor- en nadelen en het is altijd de interactie tussen laser en materiaal die de keuze bepaalt.”

Verschillende golflengtes

Pieter Kramer: “En dan moeten we het nog hebben over de verschillende golflengtes waarop gewerkt kan worden: de industriële blauwe lasers bijvoorbeeld, zijn uitermate geschikt voor het snijden/lassen van dunne metalen waaronder koper. CO2-lasers op een golflengte van 9,3 micron werken vaak beter op specifieke kunststoffen dan de klassieke 10,6 micron. En zo zijn er veel parameters om te overwegen, voor een specifieke job.”

Onderhoud

Als distributeur is het voor Laser 2000 belangrijk dat de lasersystemen zelf onderhouden kunnen worden, zonder iets te moeten terugsturen naar de fabriek. Svante van der Rijst, service engineer bij Laser 2000, legt uit: “In onze systemen zitten weinig slijtagegevoelige onderdelen. Systemen moeten jaren kunnen draaien. Uiteraard kennen wij onze lasersystemen goed en reserveonderdelen liggen hier op de plank. Onderhoud of reparatie doen we zoveel mogelijk ter plekke, bij de klant. Dat scheelt tijd. In welke industrie of in welke toepassing dan ook; machine downtime is kostbaar.”

Laserscankoppen

Naast al de bovengenoemde producten en diensten geeft Laser 2000 u ook de mogelijkheid om een laserbron en laserkop als losse inbouwmodule aan te schaffen. U krijgt dan voor de laserbewerking de maximale flexibiliteit om deze in uw productielijn in te bouwen. Uiteraard worden interfacekaart en volledige software-suite bijgeleverd. Liever een losse laserbron of een losse galvokop? Ook dat is geen probleem.

Lasergraveermaterialen

Niet alle materialen zijn geschikt om met een laser te bewerken. De kunststofgraveerplaten die Laser 2000 verkoopt, zijn dat wél. Als leverancier van zowel lasersystemen als van de DUETS-lasermaterialen, kan Laser 2000 zelf testen voordat het materiaal voor een bepaalde applicatie wordt geleverd. Klanten gebruiken de kunststof graveerplaten onder andere voor sign-applicaties, maar ook voor typeplaatjes en blinden (braille)-borden.

TechniShow

Meer weten? Bezoek dan Laser 2000 op TechniShow aan stand E103 in hal 8.

Gratis registreren

Stel uw vraag aan Laser2000

Aanhef *

Direct contact

Laser2000 is high-tech distributeur en kennispartner in fotonica / opto-elektronica. Vertrouw op onze jarenlange ervaring. Waar kunnen wij u mee helpen?

+31(0)297 - 26 61 91 Applicatie-advies

Passie voor fotonica
+31(0)297 - 26 61 91 Contact