TMC Optische tafels

TMC is wereldleider in het vervaardigen van hoogwaardige passieve en actieve trillingsgedempte optische tafels, workstations en breadboards.

Enkele kenmerken die uniek zijn voor de TMC tafels zijn: 

Deze kenmerken resulteren in een hogere stijfheid en uitstekende trillingsdemping.

Producten van TMC Optische tafels


Research Grade 784 Series

Het tafelblad met de allerbeste prestaties. De 784-serie tafelbladen combineren de kleinste celgrootte en de hoogste kerndichtheid met het unieke CleanTop® ontwerp. Een constructie die volledig bestaat uit staal en van het hoogste trillingsdemping niveau dat op de markt beschikbaar is.

TMC optical tablesDe research grade Cleantops worden aanbevolen voor veeleisende toepassingen waaronder interferometrie, holografie en ultrasnelle lasers alsook in omgevingen met aanzienlijke vloertrillingen.

Voor de allerbeste trillingsdemping kunt u overwegen om deze tafelbladen uit te rusten met een ‘LaserTable-BaseTM support’, een hybride (lucht/piëzo-electrisch) tweetraps trillingsdempingssysteem.


Scientific Grade 783 Series

De Scientific Grade tafelbladen hebben hetzelfde ontwerp als de Research Grade tafelbladen hierboven, inclusief dezelfde core dichtheid, CleanTop cups en een volledig stalen ontwerp met gereduceerde demping.

Echter, deze Scientific Grade tafelbladen zijn geschikt voor alle toepassingen waar uitstekende trillingsdemping noodzakelijk is


Laboratory Grade 781 Series

Een goede demping voor minder gevoelige toepassingen of voor omgevingen met minder vloertrillingen. De ‘Laboratory grade’ tafelbladen zijn geschikt voor algemene labo-opstellingen waar een robuust, vlak oppervlak de primaire vereiste is.


De TMC tafels worden ingedeeld in twee categorieën:

  1. de meer compacte en ergonomische laboratoriumtafels (of ‘workstations’) tot een maximum grootte van het tafelblad van 90 x 150 cm, en
  2. de grotere optische tafels tot 150 x 480 cm en met diktes van het tafelblad van 20 tot 60 cm.

Er zijn veel mogelijkheden voor wat betreft de afwerking van het tafelblad (RVS, RVS met draadgaten, magnetisch of niet-magnetisch, etc.), beschikbaarheid van accessoires, geschiktheid voor ‘Cleanroom’ toepassingen, niveaus van trillingsdemping, geschiktheid voor vacuümopstellingen, op maat gemaakte vormen en afmetingen met openingen in het tafelblad, koppelingen van grotere tafelopstellingen enzovoorts.

Valt onder onze produktgroep: Piezo- en Micro-motion

Toepassingen van TMC Optische tafels

Typische markten en toepassingsgebieden, waarin de TMC tafels worden toegepast, zijn:

Naar de website van TMC Optische tafels (Open link in nieuw venster)

U kunt hier technische informatie opvragen over de producten van TMC Optische tafels