Technobis

Technobis gespecialiseerd in optische vezelsensor systemen en -toepassingen op basis van geïntegreerde fotonica-technologie

Technobis is toonaangevende leverancier van op ASPIC (Application Specific Photonic Integrated Circuit) gebaseerde fiber sensor systemen. Deze zijn onmisbaar in veeleisende marktsegmenten zoals hightech, luchtvaart, ruimtevaart, medische en automotive-testindustrieën.

De toepassing van deze superieure geïntegreerde fotonica technologie ondersteunt zowel nieuwe als bestaande detectie- en bewakingsoplossingen in uitdagende situaties. Technobis loopt voorop met de ontwikkeling op het gebied van extreme glasvezel sensing toepassingen, wat al een aantal wereldrecords opleverde.

Alle systemen worden ontwikkeld en geproduceerd volgens hoge specificaties. Mocht u uw oplossing niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op.

Producten van Technobis

FBG interrogator series fiber sensor readouts

 De diverse modellen:

Gator - State-of-the-art basis FBG interrogator voor strain sensing
De eenkanaals Gator heeft specifiek ontworpen geïntegreerde fotonica-functionaliteit (gepatenteerde technologie) die de basis vormt voor alle Gator-series met de standaardspecificaties zoals vermeld.

SwitchedGator - Channel Multiplexed Strain Sensing
Desktop meerkanaals FBG interrogator voor channel multiplexed strain en temperatuur sensing.

Zowel de Gator als de SwitchedGator meten zeer nauwkeurig de golflengte shift van de aangekoppelde FBG. De software geeft deze verschuiving weer in de gewenste eenheden.
Ziehier de product pagina.

SwitchedRefGator - Channel Multiplexed Strain Sensing with internal reference.
Net zoals de SwitchedGator, maar nu met een ingebouwde referentie grating. Hierdoor wordt de meting “absoluut”. Bijvoorbeeld met de T-Gator, waarmee absolute temperaturen worden gemeten tijdens MRI scans. Bovendien kunnen FBG-metingen uit verschillende datasets zo vergeleken worden.

AeroGator - Miniature Multiplexed Strain and Temperature Sensing
Fiber-sensing in de luchtvaart wordt realiteit dankzij Integrated Photonics. De AeroGator demonstreert grote veelzijdigheid, biedt kanaalmultiplexing met 8 sensoren per vezel, hoge resolutie detectie, hoge bemonsteringssnelheden per kanaal en programmeerbare multiplexprofielen.

Product video’s:

U vindt het Technobis video kanaal op https://www.youtube.com/user/FibreOpticSensing?feature=watch

 

Valt onder onze produktgroep: Instrumentatie

Toepassingen van Technobis

Lucht- en ruimtevaart
Met de introductie van nieuwe lichtgewicht composiet materialen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, wordt de noodzaak om romp, vleugel en roterende vliegtuigonderdelen met een 'zenuwstelsel' te monitoren belangrijker dan ooit.

Automotive
In de crashtest-industrie neemt de vraag naar sensoren snel toe. De combinatie met dummies, die in complexiteit evolueren, vraagt om een nieuwe oplossing. Technobis levert deze oplossing, met kleine lichtgewicht glasvezelsensoren in combinatie met een compact robuust data-acquisitiesysteem.

High Tech
De interrogators zijn in staat om metingen met een nano-strain of micro-Kelvin-resolutie waar te nemen. Dit opent deuren naar een hele nieuwe wereld van mogelijkheden voor optische vezelwaarneming.
Bijvoorbeeld ultragevoelige modal shape en frequentieanalyses van complexe mechanische structuren, zeer gevoelige thermische profilering van structuren en processen, enz. Vrijwel alles wat beweegt of verandert kan worden gedetecteerd.

Medisch
De belangrijkste redenen om Fiber Bragg Grating-technologie toe te passen in medische toepassingen in plaats van conventionele methoden, zijn dat FBG's en vezels zeer robuust, gemakkelijk te reinigen en flexibel zijn.
De vezels zijn geschikt voor veeleisende omgevingen zoals in chemische stoffen en bij hoge temperaturen. Deze sensoren en systemen zijn ideaal voor nauwkeurige metingen van kracht en druk voor minimale / niet-invasieve chirurgie.

Lifesciences
Technobis heeft op het gebied van life sciences voor klanten verschillende ontwikkeltrajecten uitgevoerd. Deze hebben geresulteerd in de levering van een kant-en-klaar prototype of producten die in serie bij Technobis zijn geassembleerd.

 

Naar de website van Technobis (Open link in nieuw venster)

U kunt hier technische informatie opvragen over de producten van Technobis