Technobis

Technobis gespecialiseerd in optische vezelsensor systemen en -toepassingen op basis van geïntegreerde fotonica-technologie

Technobis is toonaangevende leverancier van op ASPIC (Application Specific Photonic Integrated Circuit) gebaseerde FBG fiber sensor systemen. Deze zijn onmisbaar in veeleisende markten zoals hightech, luchtvaart, ruimtevaart, medische en automotive-testindustrieën.

De toepassing van deze superieure geïntegreerde fotonica technologie ondersteunt zowel nieuwe als bestaande meetoplossingen in uitdagende situaties. Technobis loopt voorop met de ontwikkeling op het gebied van extreme glasvezel meet toepassingen, wat al een aantal wereldrecords opleverde.

Wat is een FBG (vanuit wikipedia):
Fiber Bragg Grating
fiber Bragg grating (FBG) is a type of distributed Bragg reflector constructed in a short segment of optical fiber that reflects particular wavelengths of light and transmits all others. This is achieved by creating a periodic variation in the refractive index of the fiber core, which generates a wavelength-specific dielectric mirror. A fiber Bragg grating can therefore be used as an inline optical filter to block certain wavelengths, or as a wavelength-specific reflector.

Rek, temp, buiging, vibratie en 3d form bepaling  
Alle systemen worden ontwikkeld en geproduceerd volgens hoge specificaties. Mocht u uw oplossing niet kunnen vinden, neem dan contact met ons op.

Producten van Technobis

FBG interrogator series fiber sensor readouts

De diverse modellen:

Gator - State-of-the-art basis FBG interrogator voor strain sensing
De eenkanaals Gator heeft specifiek ontworpen geïntegreerde fotonica-functionaliteit (gepatenteerde technologie) die de basis vormt voor alle Gator-series met de standaardspecificaties met max 8 sensoren die uitgelezen worden op 19 kHz zoals vermeld.

SwitchedGator - Channel Multiplexed Strain Sensing
Desktop multiplexed FBG interrogator voor temperatuur, rek sensing.

SwitchedRefGator - Channel Multiplexed Strain Sensing with internal reference.
7 kanaals (56 sensoren). Net zoals de SwitchedGator, maar met een interne referentie voor drift compensatie.

AeroGator - Miniature Multiplexed Strain and Temperature Sensing
Fiber-sensing in de luchtvaart wordt realiteit dankzij Integrated Photonics. De AeroGator demonstreert grote veelzijdigheid, biedt kanaalmultiplexing met 8 sensoren per vezel, hoge resolutie detectie, hoge bemonsteringssnelheden per kanaal en programmeerbare multiplexprofielen. De lichtgewicht en kleine form factor maakt het systeem uniek.

Product video’s:
Bekijk het Technobis video kanaal

Valt onder onze produktgroep: Instrumentatie

Toepassingen van Technobis

Lucht- en ruimtevaart (off the shelf)
Met de introductie van nieuwe lichtgewicht composiet materialen in de lucht- en ruimtevaartindustrie, wordt de noodzaak om romp, vleugel en roterende vliegtuigonderdelen met een 'zenuwstelsel' te monitoren belangrijker dan ooit.Het inzicht in gebruik en belasting kan worden gebuikt in voor structural health monitoring SHM.


Mobiliteit (Automotive, scheepvaart)
De vraag naar meer data in testing en gebruik neemt hand over hand toe.
Glasvezel meetsystemen bieden een unieke multiparameter aanpak (temperatuur, rek, vorm, enz)
Met een glasvezel zo duin als een haar kunnen in bijna alle omstandigheden worden gebuikt  (hoge temperatuur, vibraties zowel in een lab omgeving als mede tijdens gebruik. Technobis levert deze oplossing, met kleine lichtgewicht glasvezelsensoren in combinatie met een compact robuust data-acquisitiesysteem.

Medisch
De belangrijkste redenen om Fiber Bragg Grating-technologie toe te passen in medische toepassingen in plaats van conventionele methoden, zijn dat FBG's en vezels zeer klein robuust, gemakkelijk te reinigen en flexibel zijn.
De vezels zijn geschikt voor veeleisende omgevingen zoals in het lichaam aangezien ze intrinsiek veilig zijn. Deze sensoren en systemen zijn ideaal voor nauwkeurige metingen van kracht, temperatuur, druk en vorm voor bijvoorbeeld minimale invasieve chirurgie.

Civiel (bruggen, windmolen, olie en gas)


Lifesciences
Technobis heeft op het gebied van life sciences voor klanten verschillende ontwikkeltrajecten uitgevoerd. Deze hebben geresulteerd in de levering van een kant-en-klaar prototype of producten die in serie bij Technobis zijn geassembleerd.

Naar de website van Technobis (Open link in nieuw venster)

U kunt hier technische informatie opvragen over de producten van Technobis