Opta

OPTA ontwerpt en bouwt optische tafels en breadboards.

Er worden uitsluitend materialen verwerkt van hoge kwaliteit. Daarbij blijft het prijsniveau aantrekkelijk bij een zeer competitieve prestatie ten aanzien van zowel demping als isolatie.

Vrijwel alle breadboards zijn uit voorraad en in verschillende diktes leverbaar.

De optische tafels worden applicatie specifiek gebouwd met levertijden van doorgaans 3-4 weken.
Er zijn vele mogelijkheden ten aanzien van de vorm, afmetingen, doorlaat, niet-magnetische versies, speciaal bewerkte oppervlakken. Alle tafels zijn geschikt voor cleanroom toepassingen.
Er zijn diverse typen poten en isolatoren beschikbaar, afhankelijk van de eisen die aan de belasting en eventuele automatische horizontaalstelling worden gesteld.

Transport en installatie in de bestemmingsruimte wordt geheel door de specialisten van de fabriek uitgevoerd.

Ook bouwt OPTA systemen voor schone, stofarme lucht zodat de optiek vrij blijft van stofdeeltjes.

Technische voordelen van de OPTA breadboards en tafels:

Producten van Opta

Valt onder onze produktgroep: Piezo- en Micro-motion

Toepassingen van Opta

Vorig jaar is een speciale OPTA optische tafel in gebruik genomen bij het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, sectie Biomedical Engineering & Physics. Men houdt zich op deze afdeling onder andere bezig met onderzoek naar celstructuren en het testen van optische meettechnieken op biologische materialen. Daartoe worden hoogwaardige microscopische en spectroscopische opstellingen gebruikt.

Deze trillingsgedempte tafel (2,4 x 1,5 meter, met M6 gatenpatroon) werd op maat ontworpen voor een bestaande microscoop, zodat omgevings-trillingen aanzienlijk konden worden gereduceerd. Het microscoop platform is in hoogte verstelbaar en kan voor verschillende typen microscopen en werkhoogtes worden ingezet.

OPTA tafels worden gebruikt in de volgende toepassingen:

Naar de website van Opta (Open link in nieuw venster)

U kunt hier technische informatie opvragen over de producten van Opta