Lumencor

Solidstate lichtbronnen, speciaal ontworpen voor bio-analyse en microscopie.
Lumencor ontwerpt en fabriceert lichtbronnen, gebaseerd op een combinatie van LED en solidstate techniek. Ze zijn bedoeld om conventionele lamp-bronnen te vervangen, zoals die onder andere gebruikt worden in life-science microscopie en bio-analyse.

Lumencor heeft zich tot doel gesteld om innovatieve lichtbronnen te ontwikkelen voor snelle, gevoelige en nauwkeurige meetapparatuur. Lumencor's expertise ligt in de analytische chemie, materiaalwetenschap, soli-state fysica en optica. Met die expertise maken zij lichtbronnen voor researchers en producenten om innovatieve ontwikkeling bij analytische en diagnostische instrumenten te stimuleren.

De lichtbron technologie van Lumencor is een doorbraak in de ontwikkeling van dergelijke systemen. Het maakt het mogelijk om meerdere lichtbronnen onafhankelijk van elkaar, in een unieke optische configuratie, te bedienen. Een flink aantal discrete spectrale banden binnen het UV-VIS-NIR spectrum zijn onafhankelijk van elkaar te selecteren. Dit alles verpakt in een compacte en eenvoudig te bedienen behuizing.

Lumencor's lichtbronnen hebben een hoge lichtintensiteit, en toch de duurzaamheid, stabiliteit, schakelsnelheid en flexibiliteit van een solidstate verlichting.

 

Producten van Lumencor

SOLA wit-lichtbron; een volwassen solidstate vervanger voor gasontladingslampen. De SOLA geeft continu wit licht van 380nm tot 680nm. Software aansturing kan vanuit elk groot microscoopmerk; voor de compatibiliteit is gezorgd. Ten opzicht van conventionele metaal-halide lampen biedt deze lichtbron koel licht; stabiel, robuust en UV-/IR-vrij. Uitlijnproblemen van conventionele lampjes kunnen niet meer optreden; de solidstate SOLA heeft een verwachte levensduur van meer dan 15.000 uur en 3 jaar garantie. Bovendien heeft de SOLA een light-blanking funktie voor integratie met high-end camera's.

SPECTRA-7; een krachtige, heldere, stabiele, duurzame en schakelbare lichtbron. Het lichtspectrum is geoptimaliseerd voor de meest gebruikte fluoroforen. 7 onafhankelijke outputs beslaan het hele zichtbare spectrum. U heeft niet alleen de keuze uit de verschillende spectrale banden, maar ook uit 3 spectrale bandbreedtes zodat u de output perfect kunt aanpassen aan uw specifieke experiment.

SPECTRA-X; een krachtige, heldere, stabiele, duurzame en schakelbare lichtbron, in een uitvoering met 6 onafhankelijke inwendige bronnen. De SPECTRA-X biedt de gebruiker de mogelijkheid om zelf bandpass filters te wisselen. Lumencor kan tot wel 21 verschillende filters in het VIS spectrum leveren. Hierdoor kunt u het spectrum perfect aanpassen aan uw toepassing. De unit maakt GEEN gebruik van filterwielen; er zijn geen bewegende delen.

Valt onder onze produktgroep: Lichtbronnen

Toepassingen van Lumencor

Klik hier voor diverse Lumencor demonstratie video's.

Naar de website van Lumencor (Open link in nieuw venster)

U kunt hier technische informatie opvragen over de producten van Lumencor