BOFA

Laser gas afzuig systemen

Bij het laser bewerken van bijvoorbeeld kunststof, papier en hout komt er een schadelijke mengsel van stof en organische koolwaterstoffen vrij. Bij het snijden en/of markeren van PVC kan zelfs de zeer gevaarlijk stof zoutzuur (HCl) vrijkomen.

Bij het markeren van metalen en glas komen stofdeeltjes kleiner dan 1µm (micron) in diameter los van het oppervlak.

Veel van de bovengenoemde Volatile Organic Compounds, ofwel VOC's genoemd hebben een negatieve invloed op het milieu of de menselijke gezondheid en moet daarom bij de bron worden afgezogen. Ook kunnen deze stoffen de goede werking van de laser machine nadelig beïnvloeden.

Producten van BOFA

De afzuig systemen worden uitgevoerd met verschillende type filters. De filters zullen de verschillende stofdeeltjes, lijmstoffen en gassen uit de afgezogen lucht verwijderen.

Het pre-filter haalt de wat grotere deeltjes uit de lucht en is met name bedoeld om het wat duurdere HEPA filter te ontlasten.

Het fijn-stof filter is bedoelt om 99.997% van de deeltjes met een afmeting van 0.3 microns en 95% met de afmeting van 0.1 micron tegen en ook vast te houden.

De standaard chemische filters zijn gemaakt uit een 50/50 mengsel van geactiveerde aluminiumkaliumsulfaat- en actieve koolstof. Deze stoffen naturaliseren een brede range van chemicaliën en VOC's. Voor PVC is een extra gas filter nodig

Valt onder onze produktgroep: Graveer en Snijsystemen

Toepassingen van BOFA

Naar de website van BOFA (Open link in nieuw venster)

U kunt hier technische informatie opvragen over de producten van BOFA